Društvo PANIS


Izlet društva Panis v Idrijo (10) PDF natisni E-pošta

V soboto, 21. aprila 2018 smo se z društvom odpravili na izlet na Idrijsko - postanek ob Divjem jezeru, sprehod po mestu, ogled Antonijevega rova, muzeja na gradu ter zaključili s kosilom v gostilni Kos. Na povratku smo se ustavili v Hotedršici in si ogledali delujoči Tomažinov mlin ob ponikovalnici ter staro hišo s črno kuhinjo.

 

  

 
Izlet društva Panis na Kozjansko (9) PDF natisni E-pošta

 7. oktobra 2017 se je društvo Panis podalo na Kozjansko, na sejem Kozjanskega jabolka v Podsredo. Pred tem so obiskali kartuzijo Jurklošter, na koncu pa so si ogledali še grad Podsreda in samostan Olimje.
   
  
 
Izlet društva Panis v Koprivnico(8) PDF natisni E-pošta

V soboto, 22. oktobra 2016 smo se odpravili k sosedom v Medžimurje - Čakovec in Koprivnico.V lepem vremenu smo se ob razlagi gostoljubnih vodnikov sprehodili po Čakovcu, urejeni Koprivnici ter si ogledali družinsko galerijo slikarjev Ivana in Josipa Generalića v Hlebinah blizu Koprivnice. Opoldanski počitek z malico smo si privoščili v PRC (Podravkin rekreacijski center).

   

 
Izlet društva Panis v Žiče (7) PDF natisni E-pošta
V soboto, 12. septembra 2015 smo se odpravili na izlet na Štajersko. Na Ptuju smo si ogledali obnovljen rimski mitrej v Sp. Hajdini, nato smo bili gostje g. Petra Kocipra, skrbnika dvorca Štatenberg v Makolah. V Slov. Konjicah smo se sprehodili skozi posestvo in vinsko klet Škalce Zlati grič. V kartuziji Žiče nas je pričakal g. Iršič, ki nadaljuje zeliščarsko tradicijo samostanskih bratov in nam je pripravil degustacijo okusnih zeliščnih prigrizkov in pijač. Po ogledu kartuzije smo na Eko kmetiji Iršič-Meglič v prijetnem vzdušju zaključili dan s koroško krušno juhico ter s plesom ob spremljavi domačih glasbenikov. 
 
  
 
Izlet društva Panis v Belo krajino (6) E-pošta

Z društvom Panis smo v nedeljo, 31. avgusta 2014 obiskali Belo krajino.
V Žuničih smo si ogledali Šokćev dvor, lepo ohranjeno kmetijo iz turških časov, muzej vezenin in domačih obrti v Adlešičih, sprehodili smo se po Črnomlju, se okrepčali pri Veseliču v Podzemlju, si oddahnili pri Treh farah in okušali plemenito vinsko kapljico v kleti Prus na Krmačini. Izlet nas je obogatil z lepotami tega odmaknjenega, a zanimivega kotička naše dežele.

 

 

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 2