Društvo PANIS


Izlet društva Panis na Pivško (11)
V soboto, 27. aprila 2019 smo se odpravili na Pivško. Ustavili smo se v eko muzeju ob Pivških presihajočih jezerih in si ogledali vojaški muzej v Pivki, kjer smo se okrepčali v vojaški kantini z odličnim pasuljem. Na Šobčevi domačiji na Kalu so nas lepo sprejeli Irena, Ana in Marjan Tiselj ter seveda Martin Krpan, ki nas je tudi pospremil v žrebčarno na gradu Prestranek. 
  
   
 
Izlet društva Panis v Idrijo (10) PDF natisni E-pošta

V soboto, 21. aprila 2018 smo se z društvom odpravili na izlet na Idrijsko - postanek ob Divjem jezeru, sprehod po mestu, ogled Antonijevega rova, muzeja na gradu ter zaključili s kosilom v gostilni Kos. Na povratku smo se ustavili v Hotedršici in si ogledali delujoči Tomažinov mlin ob ponikovalnici ter staro hišo s črno kuhinjo.

 

  

 
Izlet društva Panis na Kozjansko (9) PDF natisni E-pošta

 7. oktobra 2017 se je društvo Panis podalo na Kozjansko, na sejem Kozjanskega jabolka v Podsredo. Pred tem so obiskali kartuzijo Jurklošter, na koncu pa so si ogledali še grad Podsreda in samostan Olimje.
   
  
 
Izlet društva Panis v Koprivnico(8) PDF natisni E-pošta

V soboto, 22. oktobra 2016 smo se odpravili k sosedom v Medžimurje - Čakovec in Koprivnico.V lepem vremenu smo se ob razlagi gostoljubnih vodnikov sprehodili po Čakovcu, urejeni Koprivnici ter si ogledali družinsko galerijo slikarjev Ivana in Josipa Generalića v Hlebinah blizu Koprivnice. Opoldanski počitek z malico smo si privoščili v PRC (Podravkin rekreacijski center).

   

 
Izlet društva Panis v Žiče (7) PDF natisni E-pošta
V soboto, 12. septembra 2015 smo se odpravili na izlet na Štajersko. Na Ptuju smo si ogledali obnovljen rimski mitrej v Sp. Hajdini, nato smo bili gostje g. Petra Kocipra, skrbnika dvorca Štatenberg v Makolah. V Slov. Konjicah smo se sprehodili skozi posestvo in vinsko klet Škalce Zlati grič. V kartuziji Žiče nas je pričakal g. Iršič, ki nadaljuje zeliščarsko tradicijo samostanskih bratov in nam je pripravil degustacijo okusnih zeliščnih prigrizkov in pijač. Po ogledu kartuzije smo na Eko kmetiji Iršič-Meglič v prijetnem vzdušju zaključili dan s koroško krušno juhico ter s plesom ob spremljavi domačih glasbenikov. 
 
  
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 3