Društvo PANIS


Izlet društva Panis v Ljubljano (5) PDF natisni E-pošta

Društvo PANIS je v soboto, 7. septembra 2013 organiziralo izlet v Ljubljano.

Obiskali smo tržnico, se peljali po Ljubljanici z ladjico od Mesarskega mostu do Črne vasi in nazaj do "Špice", medtem ko smo uživali lepoto narave in okusno kosilo. Po obisku Botaničnega vrta smo se od Križank do stolnice sprehodili z vodičem, se nato z vzpenjačo povzpeli na Grad, kjer smo sproščeno zaključili lep poletni dan.

  

 
Izlet društva Panis na Notranjsko (4) PDF natisni E-pošta

Člani društva PANIS smo 1. septembra 2012 obiskali Cerkniško jezero, grad Snežnik in predstavo Konjeniškega društva Lovrenc. Vodila nas je predsednica Notranjskega ekološkega centra Lili Mahne ter nas temeljito seznanila z zgodovino in razvojem tega zanimivega kraja na Notranjskem. 

 

 

 
Izlet društva Panis v Istro (3) PDF natisni E-pošta
Člani društva Panis smo v nedeljo, 4. septembra 2011 obiskali Piranske soline, sejem čezmejnih starih običajev v Sv. Petru ter župnijo Krkavče. Tam nas je pričakal Pavel Golja, ki nam je razkazal znamenito vas Krkavče in cerkev sv. Mihaela. Sončen dan, lepote in gostoljubnost Istre nam bodo še dolgo ostali v lepem spominu.
 
 
Izlet društva Panis na Koroško (2) PDF natisni E-pošta
 Sobota, 17. julija 2010 

Izlet društva PANIS v Dravsko dolino smo začeli z ogledom zelo zanimivega tehničnega muzeja in sodobne elektrarne Fala. Glavni cilj našega izleta so bile znamenita koroška vas Libeliče, znana predvsem po dogodkih ob plebiscitu l. 1920. Ogledali smo si kmečki muzej in kostnico. Koroški gostitelji so nam postregli z domačimi dobrotami v stari črni kuhinji. Zaključek izleta s koroškimi splavarji je bil nepozaben družabni dogodek.

 

 
Izlet društva Panis na Gradiščansko (1) PDF natisni E-pošta

 Sobota, 1. avgust 2009

 Društvo je pripravilo izlet z namenom ogleda kulturne dediščine naših sosedov v Avstriji in na Madžarskem. 33 članov društva in njihovih prijateljev je obiskalo v Krplivniku pri Hodošu izredno zanimiv kmečki muzej, ki ga upravlja Turistično društvo Hodoš. V Porabju smo obiskali občudovanja vreden muzej na prostem - skansen Pityeszer v Narodnem parku Orseg pri Oriszentpeter. Muzej ima vse lastnosti sodobne turistično-etnografske znamenitosti, precej starih stavb, slamnjač, prodajalno spominkov, predvsem ročnih del, okrepčevalnico in prostor za druženje. Na avstrijskem Gradiščanskem smo obiskali etnografsko zaščiteno vinarsko področje Heiligebrunn. Na povratku smo si v Neumarktu ogledali še dejavnost družine Doiber, kjer še v vzorno ohranjenem okolju delujeta lončarska in filcarska delavnica. Vodiča na naši poti sta bila Daniela Topolovec na porabskem delu, na Gradiščanskem pa gospod Jožef Rogan, krovec iz Trdkove, ki obnavlja in vzdržuje mnoge slamnate strehe na Gradiščanskem. Ob povratku smo vtise ob malici utrjevali na Kovačevi domačiji. 

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 Naslednja > Konec >>

Stran 2 od 2